Morská štuka na severský spôsob
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 800 – 1000 g morská šťuka
- 100 g bylinkové maslo
- 1 väčší citrón
- 1 vajce
- 1 ČL korenie na ryby
- 5 - 8 strúčikov cesnaku
- 2 PL strúhanky
Postup
Zapekaciu misu natrieme časťou roztopeného masla. Do druhej časti masla pridáme korenie na ryby a premiešame. Rybu pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10-15 minút odležať. Potom ryby natrieme prelisovaným cesnakom a rozšľahaným vajcom. Zasypeme strúhankou a dobre pokvapkáme maslom. Pečieme v teplovzdušnej rozohriatej rúre, 180°C asi 30 minút. Počas pečenia polievame výpekom. Servíruje so zemiakovou kašou a ozdobíme plátkami citrónov.
Prečítajte si viac o severskej kuchyni: