Repáky (placky z repy a zemiakov)

Nie sú to typické repáky z kysnutého cesta s plnkou z repy, ani čisto zemiakové placky, i keď na Liptove zemiaky volajú repou. Sú to placky kombinované z repy i zemiakov. Výsledkom je výborná chuť spolu s unikátnymi účinkami na naše zdravie.

Repaky Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 300 g červenej repy
  • 300 g zemiakov
  • 5 PL hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • podľa chuti: soľ, muškátový oriešok a mleté čierne korenie

Postup

Repu a zemiaky nastrúhame a spolu rozmiešame. Ak sa vytvorí viac vody, zlejeme. Pridáme vajíčka, hladkú múku, okoreníme, osolíme a vypracujeme cesto tak, aby dobre držalo. Potom ho necháme chvíľu odležať. Na rozpálenom oleji tvarujeme placky a opečieme z obidvoch strán. Podávame s bielym jogurtom ochuteným nasekanou petržlenovou vňaťou, prípadne kôprom.


Nenechajte si ujsť:

Prečítajte si o zaujímavostiach poľskej kuchyne