Cuketové paličky s rajčinovým dipom
Zdroj foto: Súkr. archív
Samozrejme záleží od spôsobu, akým ju pripravíme. V našich zemepisných šírkach sa jej darí veľmi dobre, a ak jej máte na záhradke nadbytok alebo vám jednoducho udrela na trhu do očí, tento recept je ľahký, jednoduchý a chutný.
Čo budeme potrebovať?
- cuketa
- korenie
- parmezán
Dip:
- 4 rajčiny
- cibuľka
- koreniny
Postup
Cuketu si nakrájame na pásiky (paličky), poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a na plechu posypeme parmezánom a korením. Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca 10-15 minút.
Na rajčinový dip si najprv povaríme rajčiny a zbavíme ich šupky. Na masle si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané rajčinky bez šupky, koreniny a trošku podusíme. Potom všetko pomixujeme a vytvoríme dip.