Cuketové paličky s rajčinovým dipom

Cuketa je zelenina, ktorú netreba podceňovať. Napríklad je skvelým prostriedkom detoxikácie, nakoľko obsahuje veľké množstvo vody. Tým pádom má aj nízku kalorickú hodnotu, a je vhodná aj do redukčných diét.

Cuketové paličky s rajčinovým dipom Zdroj foto: Súkr. archív

Samozrejme záleží od spôsobu, akým ju pripravíme. V našich zemepisných šírkach sa jej darí veľmi dobre, a ak jej máte na záhradke nadbytok alebo vám jednoducho udrela na trhu do očí, tento recept je ľahký, jednoduchý a chutný.

Čo budeme potrebovať?

  • cuketa
  • korenie
  • parmezán

Dip:

  • 4 rajčiny
  • cibuľka
  • koreniny

Postup

Cuketu si nakrájame na pásiky (paličky), poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a na plechu posypeme parmezánom a korením. Dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca 10-15 minút.

Na rajčinový dip si najprv povaríme rajčiny a zbavíme ich šupky. Na masle si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané rajčinky bez šupky, koreniny a trošku podusíme. Potom všetko pomixujeme a vytvoríme dip.