Ruská šarlotka (jablkový koláč)
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 125 g polohrubej múky
- 6-8 veľkých jabĺk
- 1 vrecúško škoricový cukor
- 150 g cukru
- 1 vrecúško vanilínový cukor
- 3 celé vajcia
- 1 KL prášok do pečiva
- 2 PL masla (na vymastenie formy)
Postup
Najskôr si pripravíme jablka. Ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky. Tortovú formu si vymastíme maslom, rozložíme nakrájané jablká a zasypeme škoricovým cukrom. Celé vajcia vymiešame s cukrom, podľa chuti pridáme vanilínový cukor. Cesto vylejeme rovnomerne tak, aby sme zaliali jablká. Cesto si samé nájde cestu a pekne sa roztečie pomedzi jablká. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165°C asi 35 minút (kým povrch koláča nestmavne). Koláč necháme vychladnúť a servírujeme ozdobený šľahačkou.
Prečítajte si tiež: