Červená šošovica s cuketkou a špenátom

Sezóna cukety je v plnom prúde. Toto rýchle cuketovo-šošovicové jedlo je veľmi jednoduché na prípravu a na použité suroviny. Keď ho ochutnáte, táto nezvyčajná kombinácia vás predsa len presvedčí, že patrí k sebe.

Červená šošovica s cuketkou a špenátom Zdroj foto: Súkr. archív

Čo budeme potrebovať (1 porcia)?

  • 100 g červenej šošovice
  • 180 g cuketky – 1 menšia
  • 120 g špenátu (mrazený/čerstvý)
  • cibuľka
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej

Postup

Na oleji si osmažíme cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú cuketku a špenát. Podusíme cca 10 minút do mäkka. Medzitým si uvaríme v malom hrnci červenú šošovicu. Červenej šošovici stačí 10 minút. Na tanier servírujeme šošovicu a cuketku so špenátom.

Výživové hodnoty:

  • 411 kcal
  • 68,4 g Sacharidov
  • 30 g Bielkovín
  • 2 g Tuky
receptar

Inspirativny recept.Trochu by som ho upravil. Ako chlapovi mi tam chyba sytiaca zlozka + je to mala porcia.

Pouzil by som len mierne vylepsenie - gulatozrnnu ryzu. Uvarit s slanej vode s cibulou. Do ryze pridat spenatovy pretlak a zamiesat tam biely smotanovy jogurt. Zamiesat do toho uvarenu sosovicu /moze byt aj normalna/.

Potom si nakrajame cukety na sposob platkov na uhorkovom krajaci. Tie chvilku podusime/sparime na vode s roztlacenym cesnakom. Precedime a cukety zamiesame do rizota.

Posypal by som to krajanou cibulkovou vnatou, alebo pazitkou, alebo na jemno nakrajanou porovou vnatou.

Milovnici masa, ktori nie su schopni jest bezmesite, by zase este ocenili posyp cerstvymi oskvarkami /alebo zamiesanymi v rizote/. Nie vela, staci len, ze ich bude trochu citit.

Ako pisem, tak som na to dosal chut, ze si to pojdem asi hned aj uvarit :)