Mangový sorbet

Vonku sú letné horúčavy a osvieženie padne vždy vhod. Jedným z najobľúbenejších osviežení je určite zmrzlina. Hlavnými ingredienciami v klasickej zmrzline sú mlieko, cukor, mliečny alebo rastlinný tuk, príchute a farbivá. V priemere obsahuje zmrzlina 16-23 gramov cukru na 100 gramov. To znamená, že v jednej porcii sa nachádza zhruba 11-16 gramov cukru...

Mangový sorbet Zdroj foto: Shutterstock.com

Vyrobiť si doma ovocnú zmrzlinu nie je vôbec náročné. Vlastne potrebujete len ovocie, mixér a mrazničku. Ovocné zmrzliny sú najviac osviežujúce a síce obsahujú dosť cukru – nie však pridaného ale prírodného – fruktózu.

Čo budeme potrebovať?

  • mango

Postup

Postup e veľmi jednoduchý. Mango ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do mixéru a poriadne pomixujeme, až kým nám vznikne pyré. To dáme do nádoby a odložíme do chladničky. Zhruba každú hodinu ho premiešame, aby sa nám nemrazilo úplne. V mrazničke ho necháme zhruba 3 hodiny a potom podávame.