Studená uhorková polievka

V horúčavách sa málo komu chce variť. Preto každý vyhľadáva čo najčerstvejšie a najľahšie jedlá na strávenie. Vedeli ste, že uhorka obsahuje až 97 % vody? Preto je ideálna na osvieženie. Táto polievka sa nevarí, iba sa všetko pomixuje, poprípade dá ešte schladiť a servíruje.

Studená uhorková polievka Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať (2 porcie):

  • 1 šalátová uhorka
  • 250 g bieleho hustého jogurtu (ideálne grécky)
  • šťava z pol citróna
  • trošku olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • čerstvá petržlenová vňať
  • malá čerstvá cibuľka
  • čerstvá pažítka

Postup

Do mixéru nakrájame na kocky uhorku, pridáme všetky ingrediencie okrem pažítky a zmixujeme do hladka. Ak máme všetko krásne pomixovné a prepojené, servírujeme do pohárov alebo na tanier, ktorý môžeme dozdobiť troškou jogurtu, pažítky a korenia. Svieža letná polievka do horúcich dní je na svete.