Minestrone – hustá polievka
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 60 g kukurica (mrazená, prípadne konzervovaná)
- 250 g sucha fazuľa
- 2 väčšie zemiaky
- 200 g polievková zeleninová zmes
- 1 väčšia cibuľa
- 6 strúčikov cesnaku
- 3 PL oleja
- ½ KL mleté čierne korenie
- 1 KL soľ
- 1 liter vody, prípadne vývar z bravčových kostí
- 1 viazanička zelerovej alebo petržlenovej vňate
Postup
Fazuľu namočíme deň vopred. Na druhý deň vodu zlejeme, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme koreňovú zeleninu, zemiaky, cesnak a krátko podusíme. Zalejeme vodou, prípadne vývarom, pridáme kukuricu, predvarenú fazuľu a spolu krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou, korením a pridáme nadrobno nakrájanú zelerovú, prípadne petržlenovú vňať. Výborne chutí, keď je pripravená deň vopred,ako guľáš. Na Istrijskom polostrove sa podáva posypaná nastrúhaným syrom.
Nechajte sa inšpirovať balkánskou kuchyňou.