Gazpacho
Zdroj foto: Shutterstock.com
Gazpacho sa líši farbou a hustotou polievky. Môže byť s kúskami zeleniny alebo mixované. Rozdiely nenachádzame iba v regiónoch, ale často aj z domu do domu.
Čo budeme potrebovať?
- 1 ks väčšia cibuľa
- 2-4 strúčiky cesnaku
- 2 ks šalátová uhorka
- 1 ks zelená zeleninová paprika
- 4 ks väčšie paradajky
- 2 PL olivový olej
- 2 plátky sendviča
- 1 PL vinný ocot
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
Postup
Uhorku, papriku nakrájame na hrubšie rezance. Paradajky pokrájame na štvrtiny a vyberie jadierka. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, olivový olej, striedku zo sendviča, ocot, soľ a korenie. Dobre rozmixujeme, podľa potreby zriedime prevarenou a vychladenou vodou. Uložíme do chladničky na 2 – 3 hodiny. Servírujeme studené. Gazpacho je vhodné, ako prejedlo, či ako hlavné jedlo. Podávať ho môžeme s krutónmi z bieleho chleba, s kúskami papriky, môžeme pridať na kocky nakrájanú šunku, olivy alebo nasekané vajíčko. Podľa chuti a príležitosti.
Čítajte viac o španielskej kuchyni.