Milujem tortillu de patatas, sestra žije v Španielsku a vie ju výborne urobiť.
Tortilla de patatas
Zdroj foto: Shutterstock.com
Okrem bezmäsitej tortilly sa placky pripravujú plnené mäsom alebo zeleninou. Servírujú sa za tepla i za studena, ako pizza, prípadne ako príloha k mäsu, či k rybám.
Čo budeme potrebovať?
- 8 menších zemiakov
- 6 vajec
- 1 väčšia cibuľa
- soľ
- korenie a olivový olej
Postup
Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Medzitým rozohrejeme na panvici olej a zemiaky opražíme. Na vrch dáme nadrobno nakrájanú cibuľu, okoreníme, osolíme. Keď sú zemiaky mäkké, necháme ich vychladnúť. Rozšľaháme vajcia a pridáme zemiaky s cibuľou, všetko dobre premiešame. Celú zmes dáme opäť na panvicu, v ktorej sa opekali zemiaky. Opečieme z jednej strany, omeletu priklopíme tanierom, otočíme a opäť vložíme na panvicu. Opečieme aj z druhej strany. Servírujeme s čerstvou zeleninou, prípadne so zeleninovým šalátom.
Čítajte viac o španielskej kuchyni.