Španielske hrozienkové rezy
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 300 g hladká múka
- 125 g tuku
- 3 PL kakaový prášok
- 50 práškový cukor
- ½ balíčka prášok do pečiva
- 1 vajce
- 4 väčšie jablká
- 50 g sušené hrozienka
- 50 g drobné kandizované ovocie
- 1 KL perníkové korenie
- 4 PL umu (rumu)
Postup
Zmiešame múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva, pridáme tuk, vajce a vypracujeme sypké cesto. Cesto vysypeme do formy, vyloženej fóliou na pečenie, posypeme strúhanými jablkami, perníkovým korením, kandizovaným ovocím a hrozienkami, ktoré zľahka zatlačíme do strúhaných jabĺk, pokvapkáme rumom a pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 175°C, asi 20 minút. Necháme vychladnúť, pokrájame a servírujeme. Môžeme a nemusíme ozdobiť šľahačkou, podľa chuti.
Čítajte viac o španielskej kuchyni.