Španielske hrozienkové rezy

Sušené ovocie pokladajú niektorí ľudia za energetickú bombu. Je pravda, že hrozienka sú rýchlym zdrojom energie, ale tiež majú schopnosť eliminovať baktérie v ústnej dutine. Môžeme ich jesť priamo, ale oveľa častejšie ich pridávame do koláčov, alebo do sladkých pokrmov. Pokiaľ je to s mierou nič nepokazíme.

Španielske hrozienkové rezy Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 300 g hladká múka
  • 125 g tuku
  • 3 PL kakaový prášok
  • 50 práškový cukor
  • ½ balíčka prášok do pečiva
  • 1 vajce
  • 4 väčšie jablká
  • 50 g sušené hrozienka
  • 50 g drobné kandizované ovocie
  • 1 KL perníkové korenie
  • 4 PL umu (rumu)

Postup

Zmiešame múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva, pridáme tuk, vajce a vypracujeme sypké cesto. Cesto vysypeme do formy, vyloženej fóliou na pečenie, posypeme strúhanými jablkami, perníkovým korením, kandizovaným ovocím a hrozienkami, ktoré zľahka zatlačíme do strúhaných jabĺk, pokvapkáme rumom a pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 175°C, asi 20 minút. Necháme vychladnúť, pokrájame a servírujeme. Môžeme a nemusíme ozdobiť šľahačkou, podľa chuti.


Čítajte viac o španielskej kuchyni.