Jablkový chlebík
Zdroj foto: Súkr. archív
Čo budeme potrebovať (10 ks)?
- 125 g ovsená múka
- 125 g špaldová múka
- hrsť vlašských orechov
- 2 vajíčka
- 3 väčšie jablká
- 1 PL škorice
- 40 g trstinového cukru
- ½ prášku do pečiva
- 50 g hrozienok
- 200 g domáceho jablkového pyré
Postup
Oddelíme si žĺtka od bielkov a bielka vyšľaháme do snehu. K žĺtkam pridáme cukor a tiež ich vyšľaháme. K zmesi zo žĺtkov postupne pridávame jablkové pyré, múku, prášok do pečiva, škoricu a nakoniec jablká nakrájané na kocky, hrozienka a vlašské orechy. Takto vypracované cesto vložíme do papierom vystlanej formy na pečenie a pečieme pri 180 °C zhruba 30 minút. Vrch môžeme, samozrejme, ozdobiť, napríklad ovsenými vločkami, slnečnicovými semiačkami, orechami, hrozienkami...
Výživová hodnota (1 ks):
- 190,2kCal
- 37,5 g Sacharidy
- 5,2 g Bielkoviny
- 2,4 g Tuky