Talianska fazuľová polievka

Recept je jednoduchý a v Taliansku dosť populárny. Jeho výhoda nie je len v lahodnej chuti a schopnosti rýchlo zasýtiť. Je to bielkovinová bomba pre naše telo, ukrýva v sebe vlákninu, ktorá je prospešná pre naše trávenie.

Talianska fazuľová polievka Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 250 g bielej fazule
  • 100 ml olivový olej
  • 2 ks cibule
  • 2-4 strúčiky cesnaku
  • 4 väčšie paradajky
  • paradajkový pretlak
  • 1,5 l voda
  • oregano
  • 100 g široké rezance
  • parmezán
  • zelenú petržlenová vňať
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup

Fazuľu si namočíme deň vopred (večer) do studenej vody. Pred varením vodu z fazule zlejeme, dolejeme novou vodou, iba toľko, že voda presahuje máličko nad hladinu fazule a dáme ju variť do väčšieho hrnca. Fazuľu uvaríme do polomäkka a odstavíme. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme paradajky (sparené, olúpané, nakrájame na kúsky), paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, oregano a predvarenú fazuľu. Dobre premiešame a zalejeme 1,5 litrom vody, varíme asi 30 minút, aby bola fazuľa mäkla. Na záver pridáme široké rezance, ochutíme soľou, korením a varíme, kým cestovina nezmäkne. Servírujeme posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.


Čítajte viac:

Čím je typická talianska kuchyňa?