Talianska fazuľová polievka
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 250 g bielej fazule
- 100 ml olivový olej
- 2 ks cibule
- 2-4 strúčiky cesnaku
- 4 väčšie paradajky
- paradajkový pretlak
- 1,5 l voda
- oregano
- 100 g široké rezance
- parmezán
- zelenú petržlenová vňať
- soľ a mleté čierne korenie
Postup
Fazuľu si namočíme deň vopred (večer) do studenej vody. Pred varením vodu z fazule zlejeme, dolejeme novou vodou, iba toľko, že voda presahuje máličko nad hladinu fazule a dáme ju variť do väčšieho hrnca. Fazuľu uvaríme do polomäkka a odstavíme. Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme paradajky (sparené, olúpané, nakrájame na kúsky), paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, oregano a predvarenú fazuľu. Dobre premiešame a zalejeme 1,5 litrom vody, varíme asi 30 minút, aby bola fazuľa mäkla. Na záver pridáme široké rezance, ochutíme soľou, korením a varíme, kým cestovina nezmäkne. Servírujeme posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Čítajte viac:
Čím je typická talianska kuchyňa?