Cannelloni s boloňskou zmesou

Cannelloni sú duté valcovité cestoviny, ktoré umožňujú pripraviť pomerne nenáročné jedla s rôznou príchuťou mletého mäsa, so zeleninou plnkou, či syrovou plnkou ochutené typickými talianskymi omáčkami. Nechajte sa inšpirovať talianskou kuchyňou...

Cannelloni s boloňskou zmesou Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 1 balenie cestoviny cannelloni
  • 500 ml mlieko
  • 400 – 500 g mleté mäso
  • 1 pohár paradajková omáčka (Panzani, Extra Bolognese
  • PL maslo
  • štipka soli
  • 1 ČL sušená bazalka
  • ¼ KL mletého muškátového orieška
  • 4 PL parmezán
  • 1 väčšia cibuľa
  • ½ ČL mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup

Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Mleté mäso osolíme, okoreníme, premiešame, dáme na cibuľu a všetko spolu podusíme. Pridáme paradajkovú omáčku, 2 PL parmezánu a sušenú bazalku. Krátko povaríme a odstavíme. Medzitým si z masla, múky a mlieka pripravíme bešamelovú omáčku. Ochutíme ju soľou, korením, pridáme zostávajúce 2 PL parmezánu. Krátko povaríme kým omáčka nezhustne. Surové cannelloni naplníme zmesou mäsa a poukladáme ich na vymastený plech. Zalejeme pripravenou bešamelovou omáčkou. Pečieme pri 180°C asi 45 minút. Servírujeme s čerstvými paradajkami a ozdobíme bazalkou, prípadne posypeme nastrúhaným syrom.


Čítajte viac:

Čím je typická talianska kuchyňa?