Cannelloni s boloňskou zmesou
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 1 balenie cestoviny cannelloni
- 500 ml mlieko
- 400 – 500 g mleté mäso
- 1 pohár paradajková omáčka (Panzani, Extra Bolognese
- PL maslo
- štipka soli
- 1 ČL sušená bazalka
- ¼ KL mletého muškátového orieška
- 4 PL parmezán
- 1 väčšia cibuľa
- ½ ČL mleté čierne korenie
- olivový olej
Postup
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Mleté mäso osolíme, okoreníme, premiešame, dáme na cibuľu a všetko spolu podusíme. Pridáme paradajkovú omáčku, 2 PL parmezánu a sušenú bazalku. Krátko povaríme a odstavíme. Medzitým si z masla, múky a mlieka pripravíme bešamelovú omáčku. Ochutíme ju soľou, korením, pridáme zostávajúce 2 PL parmezánu. Krátko povaríme kým omáčka nezhustne. Surové cannelloni naplníme zmesou mäsa a poukladáme ich na vymastený plech. Zalejeme pripravenou bešamelovou omáčkou. Pečieme pri 180°C asi 45 minút. Servírujeme s čerstvými paradajkami a ozdobíme bazalkou, prípadne posypeme nastrúhaným syrom.
Čítajte viac:
Čím je typická talianska kuchyňa?