Kanapky (les canapés), ďalšia špecialita francúzskej kuchyne, sú miniatúrne obložené chlebíčky, pripravované na tenkých kúskoch pečiva. Výber potravín je rozmanitý, od nátierok cez mäsové výrobky, syr, ryby, vajcia, či zeleninu.
Rožky si nakrájame asi na 1 cm hrubé šikmé kúsky. Tvaroh vymiešame a spolu s ostatnými surovinami (okrem červenej mletej papriky). Rozdelíme na dve polovice a do jednej polovice pridáme mletú červenú papriku. Zmesou natierame tenké na šikmo nakrájané rožky. Servírujeme s olivami, kúskami kapie, prípadne posypané bylinkami. Kanapky môžeme servírovať s kúskom šunky, vajíčka alebo so syrom.
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.