Tvarohové kanapky

Kanapky (les canapés), ďalšia špecialita francúzskej kuchyne, sú miniatúrne obložené chlebíčky, pripravované na tenkých kúskoch pečiva. Výber potravín je rozmanitý, od nátierok cez mäsové výrobky, syr, ryby, vajcia, či zeleninu.

Tvarohové kanapky Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 4 rožky
  • 200 g tvaroh
  • po ½ ČL: mletá rasca
  • mletá červená paprika
  • šťava z jedného citróna
  • soľ podľa chuti
  • 1 menšia cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • olivy (množstvo si určíme podľa chuti)
  • 1 ks menšia kapia alebo 1 PL čerstvých byliniek (pažítka, petržlenová vňať)

Postup

Rožky si nakrájame asi na 1 cm hrubé šikmé kúsky. Tvaroh vymiešame a spolu s ostatnými surovinami (okrem červenej mletej papriky). Rozdelíme na dve polovice a do jednej polovice pridáme mletú červenú papriku. Zmesou natierame tenké na šikmo nakrájané rožky. Servírujeme s olivami, kúskami kapie, prípadne posypané bylinkami. Kanapky môžeme servírovať s kúskom šunky, vajíčka alebo so syrom.


Prečítajte si, čím sa vyznačuje typická francúzska kuchyňa