Špaldové minipizzy
Zdroj: Alexandra Boboková
No a na vrch, to už nech si dá každý podľa chuti...
Čo budeme potrebovat?
-
200 g špaldovej múky
-
½ PDP
-
15 g kokosový olej+15 g olivový olej
-
1 PL tvaroh
-
štipka soli
-
3 PL biely jogurt
-
1 konzerva lúpaných paradajok
-
oregano, bazalka
-
mozzarella
-
šunka
-
kukurica
-
na potretie 1 strúčik cesnaku a 1 PL olivového oleja
Postup
Ako prvý si pripravíme základ na pizzu. Konzervu lúpaných paradajok dáme na nepriľnavú panvicu, dochutíme soľou, bazalkou, oreganom a necháme redukovať. Špaldovú múku si zmiešame s práškom do pečiva, štikou soli, postupne pridáme jogurt, tvaroh, roztopený kokosový olej, olivový olej a všetko premiešame. Vznikne nám husté cesto, z ktorého sa budú dať tvarovať malé placky.
Na plech vystlaný papierom na pečenie si rukou vytvarujeme malé placky. Na tie dáme rajčinový základ, šunku, olivy, kukuricu, nastrúhanú mozzarelu alebo podľa chuti ostatné ingrediencie. Nakoniec potrieme končeky olejom zmiešaným s rozdrteným cesnakom.
Minipizzy pečieme na 180 stupňoch zhruba 35 minút dozlatova.
Vyskúšajte tiež: