Rýchla jarná nátierka z medvedieho cesnaku
Zdroj foto: Shutterstock.com
V lete je už vyschnutý, „spí“ a zvyšok roka čaká zase na ďalšiu jar. Počas tejto dlhej doby nezhnije, ani ho nepožerú škodcovia či hmyz. Chránia ho vysoko účinné látky, ktoré obsahuje a sú liečivé aj pre nás. Je skvelý najmä v čase chrípkovej epidémie a má naozaj mnoho liečivých účinkov:
- regulácia vysokého tlaku a cholesterolu
- prečisťuje krv a organizmus
- pomáha pri žalúdočných ťažkostiach
- pomáha aj pri ochoreniach dýchacieho systému
- chráni a prečisťuje obličky
- výborné antibakteriálne účinky – pomáha pri zápale, infekčných ochoreniach
- zle hojace sa rany – tinktúra z medvedieho cesnaku
Čítajte viac: Medvedí cesnak - ako ho využiť?
Čo budeme potrebovať?
- 65 g Lučiny
- 1 PL tvarohu
- 1 PL bieleho jogurtu
- korenie
- soľ
- medvedí cesnak – 5-6 lístkov
Postup
Postup je veľmi jednoduchý. Zmiešame lučinu, tvaroh, jogurt, soľ, korenie a nadrobno nakrájaný medvedí cesnak. Podávame napríklad s pečivom alebo môžeme spraviť jednohubky s uhorkami, reďkovkami, rajčinami, paprikami. Fantázií sa medze nekladú.
Vyskúšajte tiež: