Vajcia na bretónsky spôsob
Zdroj foto: Shutterstock.com
Na prípravu predjedla používajú Francúzi mäso, vajcia, ryby, šaláty, najmä na väčšie obložené chlebíčky (Sandwiches francaises), ale aj na prípravu kanapiek (Les canapés) miniatúrnych chlebíčkov, kde sa dá uplatniť kreativita a estetika servírovania vlastná práve Francúzom.
Čo budeme potrebovať?
- 4 vajcia
- 1 ks červenej papriky (kapia)
- 8 plátkov šunky
- 8 ks plátkového syra
- 8 ks menších sendvičových hrianok
- maslo a cesnak na potretie hrianok a pikantná omáčka
Postup
Vajcia uvaríme natvrdo, prekrojíme na polovičky (po dĺžke) a zospodu máličko skrojíme, aby lepšie stáli na sendviči. Vajcia zohrejeme v rúre, prekryjeme šunkou, plátkovým syrom, prelejeme pikantnou omáčkou a posypeme nadrobno nakrájanou červenou paprikou (kápiou). Servírujeme na hrianke (hrianku si opečieme nasucho alebo na malom množstve tuku), natretej maslom a cesnakom.
Pikantná omáčka:
- 2 celé vajcia
- 1 ČL Dijonskej horčice
- podľa chuti mleté čierne korenie
- soľ
- 2 PL oleja
- nadrobno nakrájaná cibuľa a kyslá uhorka
Všetko dobre rozmixujeme a podľa potreby dochutíme.
Prečítajte si, čím sa vyznačuje typická francúzska kuchyňa