Tento chlebík je veľmi ale veľmi chutný.... len ho netreba miesiť, aby nedostal zákal... :)
Írsky chlieb
Zdroj foto: Súkr. archív
Tento chlieb si vás získa. Je jednoduchý, chutný, výživný a zostane dlho čerstvý. Nie je v ňom droždie, preto je vhodný aj pre ľudí. ktorí majú problém s trávením kvasníc. A čo tiež oceníte, nie je len plný éčok a konzervantov.
Na 1 chlebík budeme potrebovať
- 450 g špaldovej hladkej múky
- 500 g bieleho jogurtu (najlepšie 10 % grécky)
- 1 a 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL soľ
- semienka podľa chuti
Postup
Do väčšej misy dáme múku, ktorú zmiešame so sódou bikarbónou, soľou a semienkami. Potom pridáme jogurt. Cesto sa v žiadnom prípade nemiesi, iba jemne utláča vidličkou. Keby sa miesilo, chlebík by nebol pekný nadýchaný ale zbitý. Cesto má byť viac menej tuhé. Keď máme vytvorený z cesta bochník, preložíme ho na plech vyložený papierom na pečenie, na vrchu pomúčime a dáme piecť na 190 stupňov cca 50 minút. Prikryjeme utierkou a dáme vychladnúť na mriežku.
Výživové hodnoty (100 g):
- 283,6 Kcal
- 10 B
- 54,4 S
- 5 T
musim zene povedat aby konecne uz aj ona upiekla chlebik