Zapečené bagetky (DIA)

Syry sú vo všeobecnosti zdravou potravinou. Obsahujú vitamín B12, vitamín D, vápnik, fosfor, zinok, železo, horčík a sodík. Osobitne zdravá a skvelá potravina je mozzarella. Má jemnú chuť a nízky obsah mliečneho tuku. Syr je výborný je v kombinácii s bazalkou.

Zapečené bagetky Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • celozrnná bageta
  • mozarella
  • paradajky
  • prošuto
  • bazalkové pesto
  • čerstvá bazalka

Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke

Postup

Celozrnnú bagetku nakrájame na kolieska a nasucho pečieme. Na každý kúsok kolieska bagety počítame oválnu loptičku mozarelly, koliesko paradajky a ½ alebo 1 celý plátok menšieho prošuta. Mozarellu zabalíme do prošuta a zľahka opražíme na rozohriatej panvici s nepriliehavým dnom. Na bagetku natrieme bazalkové pesto, dáme opečenú mozarellu, koliesko paradajky a dozdobíme bazalkou. Výborné a rýchle raňajky, prípadne rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy.


Bude vás zaujímať:

Praktické rady pri príprave pokrmov pre diabetikov