Syry sú vo všeobecnosti zdravou potravinou. Obsahujú vitamín B12, vitamín D, vápnik, fosfor, zinok, železo, horčík a sodík. Osobitne zdravá a skvelá potravina je mozzarella. Má jemnú chuť a nízky obsah mliečneho tuku. Syr je výborný je v kombinácii s bazalkou.
Celozrnnú bagetku nakrájame na kolieska a nasucho pečieme. Na každý kúsok kolieska bagety počítame oválnu loptičku mozarelly, koliesko paradajky a ½ alebo 1 celý plátok menšieho prošuta. Mozarellu zabalíme do prošuta a zľahka opražíme na rozohriatej panvici s nepriliehavým dnom. Na bagetku natrieme bazalkové pesto, dáme opečenú mozarellu, koliesko paradajky a dozdobíme bazalkou. Výborné a rýchle raňajky, prípadne rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy.
Absolventka Karlovej univerzity v Prahe. Do povedomia odbornej i pacientskej verejnosti sa dostala ako manažérka v odbore ošetrovateľstvo. Stála pri zrode nového medicínskeho odboru - geriatria. Spoluzakladala jednu z prvých Agentúr domácej ošetrovateľskej starostlivosti na Slovensku. V roku 2013 bola v prestížnej celoslovenskej súťaži Sestra roka ocenená za celoživotné dielo v ošetrovateľstve. V súčasnosti píše pre viaceré internetové portály so zameraním na podporu zdravia – prevenciu. Propaguje zdravý životný štýl, vrátane racionálneho stravovania.