Pomarančové keksíky ku káve
Zdroj: Súkr. archív
Použijeme špaldovú múku, ktorá je výživnejšia ako obyčajná biela pšeničná múka, ako sladidlo použijeme prírodný med (ktorý je síce stále cukrom, ale trošku zdravším), kvalitné živočíšne maslo, a aby sme docielili pomarančovú chuť, nepoužijeme umelé arómy, ale šťavu z pomaranča a trošku pomarančovej čokolády.
Čo budeme potrebovať?
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 40 g aspoň 82 % masla
- 2 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 3 PL medu
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1 kocka (15 g) horkej vysokopercentnej čokolády (ideálne pomarančovej)
Postup
V miske si zmiešame múku s práškom do pečiva, pridáme čerstvú šťavu z citróna, maslo izbovej teploty, med a na jemno nastrúhanú čokoládu. Vypracujeme husté cesto, ktoré rozvaľkáme a vykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pečieme zhruba 15 minút. Podávame ku káve.