Beťárske rezne (aj pre celiatikov)

Bezlepková strava má byť bohatá na bielkoviny s nízkym obsahom tukov a polysacharidov. Tieto rezne z bravčového či kuracieho mäsa sú upravené tak, aby ich mohli aj celiatici. Skúsite?

Beťárske rezne Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 500 g mäsa podľa chuti (kuracie, bravčové)
  • 4 vajcia
  • 1 PL kečup
  • 1 ČL horčica
  • 1 ČL sójová omáčka
  • 2 PL olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika
  • olej na opečenie

Postup

Z celých vajíčok, kečupu, oleja, horčice, soli, korenia a papriky si pripravíme marinádu, do ktorej striedavo nakladáme naklepané rezne a necháme ich v chlade odležať, najlepšie do druhého dňa. Opekáme na rozpálenom oleji. Servírujme s dusenou ryžou, prípadne iba s bohatou zeleninovou oblohou.


Bude vás zaujímať: Celiakia - praktické rady k príprave diétnych pokrmov