Kurací koláč
Zdroj foto: Súkr. archív
Čo budeme potrebovať (cca na 4 porcie)?
- 400-450 g kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 100 g fazuľových luskov (nakrájané na menšie kúsky)
- soľ, čierne korenie
- olivový olej
- syr
Postup
Vajíčka uvaríme natvrdo a prekrojíme napoly. Kuracie prsia si nakrájame na plátky a na tenko vyklepeme. Z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym korením. Takto nakorenené kuracie prsia poukladáme do olejom vymastenej zapekacej formy. Na vrch kuracích pŕs dáme fazuľové lusky, polky uvarených vajíčok a znova poukladáme kuracie prsia, fazuľové lusky a vajíčka. Ako posledné uložíme znova kuracie prsia, ktoré jemne posypeme bylinkovým maslom (korenie) a dáme do predom vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme zhruba 30 minút. Pri servírovaní posypeme syrom a podávame napríklad so šalátom a zeleninou udusenou na panvici.
Výživové hodnoty (na 1 porciu):
- 227 kCal
- 33 g Bielkoviny
- 2 g Sacharidy
- 9 g Tuky