Kurací koláč

Kuracie prsia sú na prípravu veľmi rýchle, 10 minút z jednej strany, 10 minút z druhej a mäsko je hotové. Na panvici sa dajú skombinovať s čímkoľvek, s ovocím, kokosovým mliekom, bambusovými výhonkami... Ak ste už prejedení klasického mäsa pripraveného na panvici, kurací koláč je zaujímavá alternatíva. Rýchla a chutná.

Koláč z kuracích pŕs Zdroj foto: Súkr. archív

Čo budeme potrebovať (cca na 4 porcie)?

  • 400-450 g kuracích pŕs
  • 4 vajcia
  • 100 g fazuľových luskov (nakrájané na menšie kúsky)
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej
  • syr

Postup

Vajíčka uvaríme natvrdo a prekrojíme napoly. Kuracie prsia si nakrájame na plátky a na tenko vyklepeme. Z obidvoch strán osolíme a okoreníme čiernym korením. Takto nakorenené kuracie prsia poukladáme do olejom vymastenej zapekacej formy. Na vrch kuracích pŕs dáme fazuľové lusky, polky uvarených vajíčok a znova poukladáme kuracie prsia, fazuľové lusky a vajíčka. Ako posledné uložíme znova kuracie prsia, ktoré jemne posypeme bylinkovým maslom (korenie) a dáme do predom vyhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme zhruba 30 minút. Pri servírovaní posypeme syrom a podávame napríklad so šalátom a zeleninou udusenou na panvici.

Výživové hodnoty (na 1 porciu):

  • 227 kCal
  • 33 g Bielkoviny
  • 2 g Sacharidy
  • 9 g Tuky