Olomoucké lievance
Zdroj: súkr. archív
Čo budeme potrebovať (1 porcia)?
- 50 g olomouckých syrečkov
- 30 g ovsených vločiek
- 1 vajce
- 3 ČL kyslej smotany 14 % (alebo biely jogurt 3,5%)
- 2 PL vody
- štipka soli
- štipka korenia
Postup
V miske si zmiešame najemno namleté ovsené vločky, vajce, smotanu (jogurt), vodu, soľ a korenie. Olomoucé syrečky nakrájame na 3 tenké kolieska. Panvicu s nepriľnavým povrchom si rozhorejeme a lyžicou tvoríme placky (ak nemáme takú panvicu, tak pridáme cca 1 PL kokosového oleja). Na každú placku uložíme 1 kolečko olomouckých syrečkov a nalejeme navrch ešte 1 PL cesta. Takto by nám mali vyjsť 3 lievance. Na panvici opekáme zhruba 3-5 minút z jednej strany a 2 minúty z druhej strany. Podávame napríklad so zeleným šalátom, schwarzwaldskou šunkou, vajcom a zeleninou.
Výživová hodnota (1 porcia lievancov):
- 285 kCal
- 26 g B
- 22 g S
- 11 g T