Patizónové kocky so strateným vajcom
Zdroj foto: súkr.archív
Samozrejme, ako aj ostatné tekvice, obsahuje málo sacharidov, a preto je vhodný napríklad pri redukčných diétach, ako ľahká večera či ako vhodná potravina pre diabetikov. Okrem iného pomáha odstraňovať škodliviny z čriev, odporujú trávenie a regenerujú organizmus. Patizón v kombinácii vajíčkom môže byť napríklad už spomínaná výborná ľahká večera.`
Čo budeme potrebovať?
- 1 patizón
- 1 PL olivový olej
- soľ
- bylinková zmes (napr. zmes bylinkové maslo alebo provensálske korenie)
- 1 vajce
- 1PL ocot
Postup
Patizón si ošúpeme a nakrájame na kocky. Na panvici si zohrejeme 1 P olivového oleja, pridáme patizónové kocky soľ a bylinkovú zmes a premiešame. Na miernom ohni a občasnom premiešaní orestujeme na panvici zhruba 10 minút do zmäknutia. Patizónové kocky sú hotové, zostáva nám už len pripraviť stratené vajce. Do menšieho kastrólika si dáme zvrieť vodu spolu s 1 PL octu a ½ ČL soli. Keď voda vrie, spravíme do nej pomocou lyžice vír a do víru vhodíme vajce. Varíme ešte zhruba 2 minúty a potom vajce opatrne vyberieme lyžicou z vody. Na tanier naservírujeme patizónové kocky a na vrch položíme stratené vajce.
Výživové hodnoty (150 g patizónu a 1 vajce a 1 PL olivového oleja)
- 226 Kcal
- 8 g B
- 2 g S
- 19 g T