Neviem si bez tohto Bowle Silvestra ani predstaviť, je skvelý, stále sa mi celý minie. Z akého iého ovocia sa dá ešte robiť? Aké sú Vaše skúsenosti?
Jablkové bowle
Zdroj foto: Shutterstock.com
Bowle - chladený osviežujúci nápoj pripravený zo zmesi ovocia, cukru, ovocného muštu, vína, prípadne sektu. Bowle alkoholické i bez alkoholu. V každom prípade spestrí nejednu spoločenskú udalosť, lahodí oku a najmä chuťovým bunkám.
Čo budeme potrebovať (pre 6 porcií)?
- 500 g jabĺk
- 1 citrón
- 50 g kryštálový cukor
- 1 cm celej škorice
- 500 ml jablkového muštu
- 250 ml minerálky
Postup
Jablká a citrón dobre umyjeme. Očistené jablká od jadierok nakrájame aj s kožou na tenké plátky. Pokvapkáme šťavou z pol citróna. Dáme zvariť 250 ml vody, pridáme cukor, nakrájané jablka, škoricu a povaríme asi 5 minút. Odstavíme a druhú polovicu citróna nakrájame na plátky, pridáme do hrnca s jablkami a necháme vychladnúť. Zalejeme vychladeným jablkovým muštom, minerálkou a servírujeme.
Tip do kuchyne:
*Použiť môžeme aj iné ovocie, prípadne ovocie podľa chuti kombinujeme a podľa neho si vyberieme aj chuť ovocného muštu.