ten recept je cista katastrofa, vidno, ze ho nikto nevyskusal
nic nedrzi, vsetko sa rozpada atd
Vanilkové špaldové rožky
Zdroj foto: súkr. archív
Biely cukor je nahradený zdravšou alternatívou – trstinovým cukrom, tuk na pečenie je nahradený kvalitným 82 percentným maslom a pšeničná biela múka celozrnnou špaldovou múkou. Trstinový cukor má nižší glykemicý index ako biely cukor, 82-percentné maslo obsahuje menej transmasných kyselí ako rastlinné tuky na pečenie, a takmer žiadne prídavné látky (emulgátor, reguláro kyslosti, farbivá). Špaldová múka má tiež nižší glykemický index ako pšeničná múka, a hlavne má z nej naše telo osoh. Obsahuje minerály, vitamíny a cenné živiny.
Čo budeme potrebovať?
- 250 g špaldová múka hladká
- 80 g mleté vlašské orechy
- 80 g práškový trstinový cukor
- 1 ČL vanilková aróma
- 200 g masla (minimálne 82 percentné)
Na obalenie:
- práškový cukor (najlepšie trstinový)
- vanilkový cukor (najlepšie trstinový)
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame dokopy a vypracujeme husté cesto. Cesto necháme cez noc odležať v chladničke. Pred pečením cesto vyberieme a necháme zohriať pri izbovej teplote. Z cesta vaľkáme „hadíkov“ a na vymastený plech ukladáme rožky, podľa možností rovnaké. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch cca 8-10 minút. Poznať to podľa krásnej vône. Ešte teplé ich obaľujeme v cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Vyskúšajte tiež: