Špenátová omeletka s kuracím mäsom
Foto zdroj: Súkr. archív
Špenát dodá vášmu telu železo a kyselinu listovú, kuracie mäso bielkoviny a vitamíny skupiny B, žĺtka z vajíčok zase zdravé zdroje tukov a cholín, prospešný pri trávení. Vaše telo sa vám za takéto jedlo určite poďakuje.
Čo budeme potrebovať (1 porcia)?
- 3 vajcia (ideálne domáce)
- 80 g kuracie mäso
- 60 g špenát (čerstvý alebo mrazený)
- soľ
- čierne korenie
- sezamové semiačka
- 5 cherry rajčiniek
- olivový olej
Postup
Najprv si pripravíme kuracie mäso. Nakrájame ho na kocky a na panvici ho na olivovom oleji opražíme zhruba 20 minút do zlatova. Pripravíme si špenát, ktorý na panvici sparíme zhuba 5 minút s troškou soli a vody. Na túto panvicu pridáme prepolené cherry paradajky a kuracie mäso. Všetko zalejeme vajíčkami zmiešanými so štipkou soli a na miernom ohni pražíme zhruba 10 minút. Na 2 minúty otočíme na druhú stranu a môžeme servírovať.
Vyskúšajte tiež: