Špenátová omeletka s kuracím mäsom

Špenát je odjakživa považovaný za výborný zdroj železa. A okrem toho obsahuje aj množstvo ďalších vitamínov. Priznajte sa, kedy ste si naposledy dopriali túto vitamínovú bombu? Pripravte si ju na večeru či raňajky v podobe omeletky s kuracím mäskom.

Špenátová omeletka s kuracím mäsom Foto zdroj: Súkr. archív

Špenát dodá vášmu telu železo a kyselinu listovú, kuracie mäso bielkoviny a vitamíny skupiny B, žĺtka z vajíčok zase zdravé zdroje tukov a cholín, prospešný pri trávení. Vaše telo sa vám za takéto jedlo určite poďakuje.

Čo budeme potrebovať (1 porcia)?

  • 3 vajcia (ideálne domáce)
  • 80 g kuracie mäso
  • 60 g špenát (čerstvý alebo mrazený)
  • soľ
  • čierne korenie
  • sezamové semiačka
  • 5 cherry rajčiniek
  • olivový olej

Postup

Najprv si pripravíme kuracie mäso. Nakrájame ho na kocky a na panvici ho na olivovom oleji opražíme zhruba 20 minút do zlatova. Pripravíme si špenát, ktorý na panvici sparíme zhuba 5 minút s troškou soli a vody. Na túto panvicu pridáme prepolené cherry paradajky a kuracie mäso. Všetko zalejeme vajíčkami zmiešanými so štipkou soli a na miernom ohni pražíme zhruba 10 minút. Na 2 minúty otočíme na druhú stranu a môžeme servírovať.


Vyskúšajte tiež:

Letná omeleta