Citrónové keksy (DIA)

Zdravá energia prichádza aj z citrónov, o tom určite nikto nepochybuje. Zaradenie citrónov a iných kyslých potravín do denného menu pomôže regulovať hladinu glukózy v krvi. Ak spojíme citrón s kreativitou, využijeme šťavu i kôru, podarí sa nám vytvoriť chutnú a diétnu maškrtu, vhodnú aj pre cukrovkárov.

Citrónové keksy Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 200 g celozrnná múka
  • 2 vajcia
  • 70 g práškového diabetického sladidla (napríklad Stévia)
  • ½ prášku do pečiva
  • 80 g maslo
  • 2 ČL citrónová šťava
  • kôra z citróna
  • kúsok horkej čokolády
  • štipka škorice

Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke

Postup

Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku, maslo, prášok do pečiva, citrónovú šťavu a kôru. Vypracuje cesto, vyváľame a tvarujeme kolieska, prípadne hviezdičky, srdiečka, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme. Po upečení a vychladnutí ich môžeme pomaľovať horkou čokoládou alebo ich pred pečením namočíme do mletých mandlí.. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 165°C asi 8 -10 minút.

Užitočná rada: Chuť stévie v ceste zmierni kúsok horkej čokolády. Citrónové kolieska môžeme tiež natrieť dia džemom a dve a dve spojiť.


Bude vás zaujímať:

Praktické rady pri príprave pokrmov pre diabetikov