Kvitujem recepty, chutné a ľahké na prípravu.
3 jednoduché recepty na ľahký obed do práce
Zdroj: Shutterstock.com
1. Vyprážaná zmes ryže, hrášku a kukurice
Ingrediencie:
- 2 lyžice sezamového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (mleté)
- 1 kúsok čerstvého zázvoru (strúhaný)
- 3 vajcia
- 4 šálky hnedej ryže
- 1 šálka mrazenej kukurice
- 1 – 2 šálky mrazeného hrášku
- ½ lyžice ryžového octu
- 2-3 lyžice sójovej omáčky
- čerstvá bazalka, pažítka... na ochutenie podľa vlastného výberu
Postup: rozohrejte 1 lyžicu oleja na panvici na miernom ohni. Pridajte strúčiky cesnaku, zázvor a za stáleho miešania smažte 1 minútu. Pridajte vajcia na panvicu a varte ich 1-2 minúty. Následne pridajte ryžu a za stáleho miešania ju taktiež varte niekoľko minút. Keď sa vám už bude zdať, že je ryža tak akurát uvarená, pridajte hrášok, kukuricu, ryžový ocot a sójovú omáčku. Nechajte smažiť už len jednu či dve minúty a máte hotový chutný šalát.
Prečítajte si aj:
Navarte si do práce vlastný obed! Prečo?
2. Sendvič s kuracím šalátom
Ingrediencie:
- misa uvarených kuracích pŕs (bez kostí) nakrájaných na menšie kúsky
- 1 šálka nakrájaného zeleru
- 2/3 šálky orechov (nakrájané)
- ½ šálky sušených brusníc
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- nakrájaný chlieb
Dresing:
- 2/3 šálky majonézy
- ¼ šálky jablčnej šťavy
- 3 lyžice medu
- 2 lyžice jablčného octu
- 1 lyžica horčice
- nakrájaná cibuľka
- soľ a čierne korenie
Postup: vo veľkej mise zmiešame dokopy kuracie prsia, zeler, orechy a brusnice. V druhej miske zmixujeme všetky ingrediencie na dresing a ten následne vylejeme na zmes z kuraťa. Hotovo, náplň do sendviča je hotová! Zdroj foto: Shutterstock.com
3. Fazuľový šalát s citrónom a petržlenom
Ingrediencie:
- 2 plechovky červenej fazule (alebo 3 šálky varenej červenej fazule)
- 1 plechovka cíceru
- 1 malá červená cibuľa (nakrájaná)
- 2 nasekané stonky zeleru
- 1 červená paradajka (nakrájaná)
- 1 stredná uhorka (ošúpaná a nakrájaná)
- ¾ šálky nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty (alebo kôpru)
- ¼ šálky olivového oleja
- ¼ šálky citrónovej šťavy
- 3 strúčiky cesnaku (mleté)
- malá lyžička soli
- štipka mletej papriky
Postup: vo veľkej mise skombinujte pripravenú fazuľu, cícer, cibuľu, zeler, paradajku, uhorku, petržlen a mätu (alebo kôpor). Následne si pripravte citrónový dresing: v malej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a mletú papriku. Nakoniec hotový dresing vylejte na fazuľový šalát.
Zdroj foto: Shutterstock.com
Nezabudnite si prečítať aj: