Karfiolová polievka (DIA)
Zdroj foto: Shutterstock.com
V karfiole nájdeme tiež vitamíny B 12, B 9, vitamín H, vitamín C a množstvo minerálnych látok a stopových prvkov. Má vysoký obsah kyseliny listovej, ktorá pôsobí s vitamínom B 12 na rast buniek a podporu tvorbu krvi. Karfiol obsahuje minimálne množstvo sacharidov a tukov a preto je vhodný na prípravu diétnych pokrmov. Túto polievku si môžu dopriať pokojne aj diabetici.
Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke
Čo budeme potrebovať?
- zemiaky
- karfiol
- pór
- vývar
- mletá kapia, soľ
- rozmarín
Postup
Zemiaky očistíme nakrájame na drobné kocky, karfiol rozoberieme na ružičky, zalejeme vývarom, ochutíme 1 ČL mletej kapie a dáme spolu povariť. Neskôr pridáme biele časti póru a vetvičku rozmarínu. Varíme, kým zemiaky a karfiol nezmäknú. Vyberieme vetvičku rozmarínu, polievku dochutíme soľou a rozdelíme na dve časti, jednu časť rozmixujeme a opäť spojíme. Servírujeme ozdobené nasekanými bylinkami.
Bude vás zaujímať: