Cviklový šalát s mozzarellou a mandľami
Zdroj foto: súkr. archív
Červená repa obsahuje vitamín C (podporuje imunitný systém), vitamín B a kyselinu listovú (podporuje rast tkaniva, tvorbu červených krviniek), vitamín E (spomaľuje starnutie je dôležitý pre správnu funkciu rozmnožovacích orgánov). Z minerálov sú to napríklad kremík (pevné väzivá a pružné cievy), horčík a draslík (zabraňujú prekysleniu tela, pomáhajú znižovať hladinu kyseliny močovej v tele) a nemálo významná vláknina, ktorá napomáha k správnej funkcii čriev.
Čo budeme potrebovať (2 porcie)?
- 4 stredné cvikle
- 1 mozzarella
- hrsť mandlí
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- soľ
- zelerová vňať
Postup
Cviklu nakrájame na kocky alebo na pásiky a cesnak na plátky. Misu z jenského skla potrieme olivovým olejom a dáme do nej nakrájanú cviklu spolu s plátkami cesnaku. Pridáme štipku soli a nakrájanú zelerovú vňať. Všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a dáme do rúry, ktorú sme si dali vyhriať na 200 stupňov. Pečieme zhruba 25-30 minút, kým cvikla nezmäkne.
Cviklu dáme na tanier, posypeme mozzarellou nakrájanou na kocky a mandľami. A môžeme podávať.