Diétne tiramisu (DIA)
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- smotana
- mascarpone
- stévia
- celozrnné piškóty
- kôra z citróna
- káva
Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke
Postup
Smotanu vyšľaháme, pridáme do nej mascarpone a ochutíme stéviou, dobre premiešame. Uvaríme silnú kávu, do ktorej namáčame celozrnné piškóty a ukladáme na dno misy, nanesieme šľahačkovú zmes, opäť namočené piškóty, opakujem 3x, zakončíme šľahačkovou zmesou. Vrch posypeme nastrúhanou kôrou z citróna, prípadne zľahka nastrúhanou horkou čokoládou alebo grankom. Necháme v chlade asi 2-3 hodiny a servírujeme.
Poznámka:
Stravovanie diabetika sa musí prispôsobiť podľa toho, či užíva perorálne antidiabetika alebo je nastavený na inzulínovú terapiu. Stravovanie je zásadne individuálne, veľkosť porcie závisí od jeho hmotnosti, od fyzickej aktivity, aktuálnej hladiny cukru v krvi a v závislosti od ďalších potravín konzumovaných v rovnakom čase. Popis receptov je preto iba orientačný, bez množstva suroviny a bez prílohy. Tie si určí každý sám, podľa odporúčania lekára a individuálnych potrieb.
Bude vás zaujímať: