Batáty s nízkotučným syrom (DIA)
Obsah vitamínov a minerálnych látok im pripisuje, že sú „štartérom“ imunitného systému. Minimum tukov obsahujú syry typu coottage a žérvé, vhodný je aj nízkotučný tvaroh. Výborná kombinácia so sladkými zemiakmi, jedlo vhodné pre diabetikov.
Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke
Postup
Batáty očistíme, nakrájame na kolieska upečieme v rúre. Každý krúžok zemiaka natrieme nízkotučným tvarohom. Vrch ozdobíme a ochutíme bylinkovým pestom, prípadne posypeme bylinkami.
Bylinkové pesto
- 2 viazaničky čerstvej bazalky
- 2 PL olivový olej
- šťava z ½ citróna
- 2 strúčiky cesnaku a podľa chuti soľ
Listy bazalky nakrájame a dáme do mixéra, pridáme ďalšie ingrediencie a dobre rozmixujeme.
Bude vás zaujímať: