Batáty s nízkotučným syrom (DIA)

Batáty - sladké zemiaky obsahujú veľké množstvo antioxidantov, pomáhajú udržiavať hladinu cukru v krvi, zabezpečujú zdravý zažívací trakt, pomáhajú predchádzať srdcovo-cievnym chorobám.

Obsah vitamínov a minerálnych látok im pripisuje, že sú „štartérom“ imunitného systému. Minimum tukov obsahujú syry typu coottage a žérvé, vhodný je aj nízkotučný tvaroh. Výborná kombinácia so sladkými zemiakmi, jedlo vhodné pre diabetikov.

Prečítajte si, aké sú vhodné a nevhodné potraviny pri cukrovke


Postup

Batáty očistíme, nakrájame na kolieska upečieme v rúre. Každý krúžok zemiaka natrieme nízkotučným tvarohom. Vrch ozdobíme a ochutíme bylinkovým pestom, prípadne posypeme bylinkami.

Bylinkové pesto

  • 2 viazaničky čerstvej bazalky
  • 2 PL olivový olej
  • šťava z ½ citróna
  • 2 strúčiky cesnaku a podľa chuti soľ

Listy bazalky nakrájame a dáme do mixéra, pridáme ďalšie ingrediencie a dobre rozmixujeme.


Bude vás zaujímať:

Praktické rady pri príprave pokrmov pre diabetikov