Polievka z červenej repy s mäsovými guľkami
Čo budeme potrebovať?
- 1 a ½ zeleninového vývaru
- 200 g červenej repy
- 200 g paradajok
- 1 väčšia cibuľu
- 4 PL smotany na varenie
- podľa chuti soľ
- mleté čierne korenie
- čerstvé bylinky (petržlen, bazalka...)
Masové guľky
- 250 g mletého mäsa (bravčové, hydinové, hovädzie)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL majoránu
- 1 vajce
- podľa chuti soľ a mleté čierne korenie
Postup
Červenú repu nakrájame na drobné kocky a krátko povaríme. Paradajky sparíme, olúpeme a tiež nakrájame na drobné kúsky. Na panvici rozohrejeme olej, opražíme cibuľku, pridáme uvarené repu a sparené paradajky. Všetko krátko podusíme. Zalejeme vývarom a na miernom ohni povaríme asi 15 - 20 minút. Polievku potom dohladka rozmixujeme, primiešame smotanu, osolíme a okoreníme.
Medzitým si pripravíme mäsové guľky. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, majoránku a vajce. Mäsovú zmes dobre premiešame a vytvárame malé guľky, ktoré opečieme na oleji. Polievku servírujeme s masovými guľkami, prípadne ich môžeme nahradiť nadrobno nakrájaným a opečeným rožkom alebo rezancami z omelety.
Vyskúšajte aj tento recept: