Cuketovo-mätový brownie cheescake
Na 20 kúskov potrebujeme (plech cca 30x15):
Čo budeme potrebovať?
Cesto
- 60 g špaldovej krupice
- 300 ml mlieko 3,5 %
- 1 ČL stévia
- 1 stredná cuketa
- 300 ml zakysané mlieko 1 %
- 120 g banán
- 50 g kakao
- 2 žĺtka
Plnka
- domáci džem bez cukru (môžete vynechať)
- 400 g jemný tvaroh
- 140 g biely jogurt
- 20 g trstinový vanilkový cukor
- 15 g hnedý cukor
- 2 bielka
- citrónová kôra z 1 citrónu
- 3 vetvičky mäty (cca 30 lístkov)
Postup
Špaldovú krupicu uvaríme v mlieku spolu s 1 ČL stévie a 15 g kakaa. Po uvarení pridáme na koliečka nakrájaný banán a nastrúhanú cuketu a rozmixujeme ponorným mixérom. Potom pridáme zakysané mlieko, 2 žĺtka (zmes musí byť vychladnutá, nechceme robiť praženicu J) a zvyšné kakao. Toto cesto vylejeme na papierom vystlaný plech a pečieme na 200 stupňov 25 minút.
Zatiaľ si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh zmiešame spolu s jogurtom, cukrom, vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou a nasekanou mätou. Možeme ju posekať aj ponorným mixérom, plnka tak bude hladšia. Nakoniec do plnky zamiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielok.
Po 25 minútach vyberieme cesto z rúry a natrieme naň domáci džem (nezľaknite sa, cesto je trošku mäkšie) a rozotrieme plnku. Koláč dáme naspäť do rúry a pečieme ešte zhruba 20 minút.
Výživové hodnoty na 20 kúskov sú:
1551 Kcal
115 g B
160 g S
40 g T
na 1 ks:
77,55 Kcal
5,75 g B
8 g S
2 g T