aký mak tam ide,mletý alebo celý?
Maková bublanina
Zdroj foto: Shutterstock.com
Mak má upokojujúci účinok, ovplyvňuje rast vlasov, nechtov a zubov, pôsobí proti anémii a stresu a je výbornou prevenciou proti osteoporóze.
Čo budeme potrebovať?
- 1 hrnček (250 ml) polohrubej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček kryštálový cukor
- 1,5 hrnčeka mak
- 1 balíček prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 1 hrnček olej
- 1 hrnček mlieko
- 1 kg ovocie (marhule, broskyne, podľa chuti)
- tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu, prípadne použijeme fóliu na pečenie
Postup
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej a postupne pridávame múku, mak a mlieko. Nakoniec pridáme prášok do pečiva a cesto dobre premiešame. Vylejeme na pripravený plech a navrch rozložíme ovocie. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 165 °C asi 35 minút.
Tu je original recept plnielanu.zoznam.sk