Lososová praženica so špenátom
Čo budeme potrebovať?
- 2 plátky údený losos
- 4 ČL maslo
- 4 vajíčka
- 350 g čerstvý špenát
- 500 g zemiaky
- 1 PL olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Jeden plátok lososa nakrájame na drobné kúsky, pokvapkáme olejom a dochutíme čiernym korením. Na panvici zohrejeme olej a podusíme asi 1/3 nadrobno nakrájaného špenátu, zalejeme rozšľahanými vajíčkami. Do hotového pridáme nakrájané plátky lososa. Keď sú vajíčka dobre zatiahnuté, odstavíme. Medzitým si ošúpeme a uvaríme zemiaky a narýchlo podusíme zostávajúce 2/3 špenátu (do zvädnutia). Druhý plátok lososa rozdelíme na dve časti, navrch dáme praženicu a podávame s varenými zemiakmi a duseným špenátom.
Tip do kuchyne: Podľa chuti môžeme použiť aj iný druh ryby, napríklad filé, ktoré zľahka opečieme.