Zemiaková kaša zdravšie

Zemiaky sú výborné na rôzne spôsoby, a navyše sú významným zdrojom vitamínu C. Zemiakovú kašu si môžeme však pripraviť tiež ako zdravší variant, keď zemiaky v pomere 1:1 skombinujeme s ďalšou zeleninou, napríklad s mrkvou, brokolicou, špenátom... Navyše získame netradičnú farebnú prílohu k mäsu, napokon „aj oči jedia.“
Čo budeme potrebovať?
  • 400 g zemiakov
  • 400 g brokolice
  • 125 g masla
  • 200 ml mlieka
  • soľ

Postup

Zemiaky, očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do osolenej vody. Brokolicu si pripravíme na pare. Uvarené zemiaky a brokolicu pretlačíme, pridáme maslo, horúce mlieko a soľ a vyšľaháme. Kaša je obohatená o ďalšie vitamíny, obsahujeme menej škrobu a je určite zdravším variantom než samotná zemiaková kaša. Môžeme podávať napr. s rybou alebo s tvarohovými karbonátkami.

**TIP do kuchyne:** Zemiakovú kašu šľaháme ručne a mlieko dávame zásadne teplé, inak by bola kaša mazľavá.