Pohánkové palacinky
- 400 g pohánkovej múky
- 2 PL cukru
- 3 vajcia
- ½ KL soli
- ½ KL prášku do pečiva
- podľa potreby voda
- olej na potretie panvice
- práškový cukor na posypanie
- podľa chuti: drobné ovocie, tvaroh, kôra z citróna a za hrsť posekaných orechov
Postup
Múku, cukor, soľ, prášok do pečiva zmiešame, potupne pridávame vajcia a prilievame vodu. Vytvoríme si hustejšie, ale ešte stále tekuté cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať. Panvicu potrieme olejom, nalejeme cesto, ktoré necháme roztiecť po celej panvici a upečieme z obidvoch strán. Posypeme práškovým cukrom. Palacinky môžeme tiež podľa chuti naplniť alebo obložiť. Vhodné je drobné ovocie (maliny, ríbezle černice, brusnice, čučoriedky), palacinku preložíme, posypeme škoricovým cukrom a do stredu každej palacinky dáme 1 PL ochuteného tvarohu (cukor, citrónová kôra, posekané vlašské orechy zdobíme drobným ovocím).