Domáce bylinkové maslo
Čo budeme potrebovať?
- 250 g masla
- 1 - 2 PL byliniek (kôpor, petržlenová vňať, žerucha, prípadne mix)
- 1 PL nadrobno nakrájanej zelenej cibuľky
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Bylinky, cibuľku očistíme a posekáme nadrobno. Pridáme maslo, ktoré sme si nechali odstáť pri izbovej teplote. Vymiešame, ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Výborné na chlebíčky alebo na grilované mäso.
**TIP do kuchyne:** Môžeme a nemusíme pridať 2-4 strúčiky cesnaku. Aj bylinky môžeme obmieňať (podľa chuti a sezóny). Osminku masla môžeme pripraviť napr. s pažítkou a druhú osminku s petržlenovou vňaťou a pridať prelisovaný cesnak. Domáce bylinové maslo si môžeme pripraviť aj do zásoby (zamraziť a kedykoľvek použiť). |