Avokádová nátierka
Čo budeme potrebovať?
- 1 väčšie zrelé avokádo
- 100 g syru Niva alebo 3 vajíčka
- 4 strúčiky cesnaku
- šťava z ½ citróna
Postup
Avokádo ošúpeme, s dužinu roztlačíme, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný syr Niva (alternatívou môžu byť natvrdo uvarené vajíčka - žĺtka), pokvapkáme citrónovou šťavou, dobre premiešame, prípadne rozmixujeme. Podávame s pečivom, ozdobíme zeleninou (paprika, paradajka), posypeme čerstvými bylinkami, prípadne natrieme na hrianku. Servírujeme bezprostredne po príprave, aby nátierka nestratila peknú farbu.
**TIP do kuchyne:** Ak máte radi ryby, môžete pridať do nátierky konzervu sardiniek s chilli a s citrónom. Odporúča Halina Pawlovská, ktorá podáva avokádovú nátierku s kukuričnými čipsami. |