Mini langoše

Langoše - pôvodne maďarské jedlo sa udomácnilo aj v našej kuchyni. Vynikajúce rýchle občerstvenie s cesnakom, kečupom, syrom, tatárskou omáčkou alebo jednoducho natreté iba kyslou smotanou. Hodia sa k vínu ako vynikajúca a rýchla „mňamka.“ Doma si ich môžeme pripraviť zdravšie a podľa vlastnej chuti.
Čo budeme potrebovať?
  • 250 ml bieleho jogurtu
  • 500 g polohrubej múky
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 1 ČL cukru
  • 2 v šupke uvarené zemiaky
  • 1 ½ ČL soli
  • 3- 4 strúčiky cesnaku
  • syr na strúhanie
  • olej na vypraženie

Postup

Múku preosejeme, pridáme postrúhané uvarené zemiaky, jogurt, kvások, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Rozváľame a odkrajujeme malé kolieska, ktoré smažíme v horúcom oleji. Potrieme olejom (prípadne husacou masťou) s prelisovaným cesnakom a posypeme strúhaným syrom. Mini langoše sú výborné s domácim kečupom, prípadne tatárskou omáčkou alebo kyslou smotanou. Chutné sú teplé i studené.


Vyskúšajte tiež:

Chlebové placky s pažítkovým tvarohom

Slobodna

Je to trosku iny recept, ako zvyknem robit ja, ale vyskusam. Mnamka s kecupom a syrom i ked je to dost tazke a syte jedlo. Uvitala by som nejaku zdravsiu verziu receptu, napr. aj pre celiatikov, so zdravsimi surovinami atd.