Mrkvová torta nielen pre „zajačikov“
Čo budeme potrebovať?
- 4 hrnčeky najemno nastrúhanej mrkvy
- 1 malé nastrúhané jablko
- 1 hrnček (250 ml) tekutého medu
- 4 vajcia
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 balíček prášku do pečiva
- štipka soli
- 1 ČL mletej škorice
Krém:
- 125 g bieleho jogurtu
- 250 g mascarpone
- 1 PL medu
- 1 balíček vanilínového cukru
- kôra a šťava z jedného pomaranča
- 3 PL lekváru (podľa chuti)
- strúhaný kokos
Postup
Vajcia a med vyšľaháme do peny a postupne pridávame ostatné suroviny. Vylejeme do vmastenej a múkou vysypanej tortovej formy, prípadne do teflónovej formy. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 175°C asi 45 minút (skontrolujeme pomocou špáradla alebo ihly, ak je torta upečená ihla je suchá). Necháme vychladnúť a korpus rozrežeme na polovicu. Medzitým vyšľaháme plnku, prerezaný korpus natrieme lekvárom a polovicou krému. Druhú polovicu natrieme na vrch torty, posypeme kokosom a necháme odstáť v chlade.