Mäsová roláda ochutená mladou pŕhľavou

O tom, že je pŕhľava pre naše zdravie prospešná, niet pochýb. Upravuje trávenie a činnosť čriev, má žlčopudné a močopudné účinky. Okrem čaju je výborná tiež do jedla. Môžeme z nej pripraviť polievky, omáčky, omelety. Pridávame ju do šalátov, miešaných vajec i do nátierok. Pri zbere pŕhľavy berieme ti najmladšie výhonky zhora.

Čo budeme potrebovať?

  • varené mäso (200 g údeného bravčového mäsa, 200 g čerstvého bravčového mäsa)
  • 3 rožky
  • 4 vajcia
  • soľ
  • mlieko na namočenie pečiva
  • 125 g masla
  • mleté čierne korenie
  • 3 hrste mladej pŕhľavy

Postup

Uvarené mäso pokrájame na kocky, rozmiešame s rozšľahanými žĺtkami, na kocky nakrájaným a mliekom navlhčeným pečivom, nadrobno nasekanou mladou pŕhľavou, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Na záver zľahka zamiešame sneh z bielkov. Uložíme do pekáča (napr. forma na srnčí chrbát), na vrch dáme kúsky masla a zapečieme. Servírujeme teplé i za studena, ozdobíme hlávkovým šalátom a na kolieska nakrájaným vajíčkom.