Celozrnný jablkový koláčik

Máte si chuť zamaškrtiť? Jablkový koláč z celozrnnej múky je rýchly a obsahuje minimum cukru. Navyše, jeho príprava je taká jednoduchá, že ho zvládne naozaj každý.

Čo budeme potrebovať?

  • 100 g ražnej celozrnnej múky
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 1 vajce
  • 1 PL tekutého medu
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 50 ml vlažnej vody
  • 2 väčšie/4 menšie jablká
  • škorica
  • cukor podľa chuti
  • oriešky
  • hrozienka

Postup

Zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme ostatné suroviny. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme (rozotrieme) do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Posypeme nahrubo nastrúhanými jablkami a škoricou. Ak chceme mať koláčik sladší, môžeme ho posypať cukrom. Na vrch môžeme pridať aj oriešky či hrozienka. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180° cca 40 minút.

Za recept ďakujeme p. Eliške.