Grilovaná zelenina aj bez grilu
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 2 batáty (sladké zemiaky)
- 2 červené papriky (kapia)
- 2 cukety
- 1 zelená zeleninová paprika
- 1 biela zeleninová paprika
- kaleráb
- 1 ČL olivového oleja
- 1 PL jablčného octu
- 3 PL sójovej omáčky
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL posekaných byliniek
Postup
Najskôr si pripravíme z octu, sójovej omáčky, prelisovaného cesnaku a byliniek marinádu. Zeleninu si umyjeme a nakrájame. Papriku krájame na široké pásy, zemiaky, cuketu a kaleráb na plátky. Panvicu potrieme olejom alebo maslom a na rozohriatu poukladáme zeleninu, pokvapkáme marinádou. Hrubšiu – tvrdšiu zeleninu grilujeme asi 15 minút, mäkšiu zeleninu grilujeme 7-12 minút. Počas grilovania zeleninu otáčame a potierame marinádou. Hotovú zeleninu môžeme zasypať kúskami kozieho syra. Grilovanú zeleninu podávame ako prílohu k rôznemu mäsu alebo samostatne s opečenou bagetkou.