Grilovaná zelenina aj bez grilu

Zelenina nemusí byť vždy len surová. Výborná je grilovaná, neodmysliteľne patrí ku každej záhradnej party. Ak nemáte gril a už vôbec nie záhradu, nevešajte hlavu, pripraviť sa dá ľahko aj doma.

Grilovaná zelenina Zdroj foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 2 batáty (sladké zemiaky)
  • 2 červené papriky (kapia)
  • 2 cukety
  • 1 zelená zeleninová paprika
  • 1 biela zeleninová paprika
  • kaleráb
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 PL jablčného octu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 3 – 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL posekaných byliniek

Postup

Najskôr si pripravíme z octu, sójovej omáčky, prelisovaného cesnaku a byliniek marinádu. Zeleninu si umyjeme a nakrájame. Papriku krájame na široké pásy, zemiaky, cuketu a kaleráb na plátky. Panvicu potrieme olejom alebo maslom a na rozohriatu poukladáme zeleninu, pokvapkáme marinádou. Hrubšiu – tvrdšiu zeleninu grilujeme asi 15 minút, mäkšiu zeleninu grilujeme 7-12 minút. Počas grilovania zeleninu otáčame a potierame marinádou. Hotovú zeleninu môžeme zasypať kúskami kozieho syra. Grilovanú zeleninu podávame ako prílohu k rôznemu mäsu alebo samostatne s opečenou bagetkou.