Pikantná kuracia polievka s bylinkovými rezancami
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- po jednom kuse - kuracie prsia a kuracie stehno
- 2 čili papričky
- 2 -3 strúčiky cesnaku
- kúsok nadrobno nakrájaného zázvoru (asi 1 cm)
- koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler, pór, karfiol, kaleráb)
- 1 zeleninová paprika
- 3-4 ks na polovičky nakrájaných mini paradajok alebo jednu väčšiu paradajku
Postup
Najskôr si pripravíme asi 1,5 l vývaru (kuracie stehna, prsia a časť zeleniny). Polovicu hotového vývar dáme do woku, pridáme zvyšok koreňovej zeleniny (mrkvu, petržlen, zeler). Povaríme, a keď je zelenina hotová, pridáme nadrobno nakrájané uvarené kuracie mäso, nasekané bylinky, napríklad petržlenovú vňať. Servírujme s bylinkovými rezancami.
Vyskúšajte tiež: