Kuracie plátky v alobale

Chutné a ľahké kuracie mäso v kombinácii so zeleninou môžeme spokojne zaradiť medzi zdravé jedla. Tento recept ponúka možnosť vychutnať si mäso i zeleninu bez výčitiek svedomia. Hmotnosti neublíži.
Čo budeme potrebovať?
  • 400 g kuracích pŕs
  • korenie na grilovanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 2 – 4 zemiaky
  • 1 väčšiu cibuľu
  • 2 zeleninové papriky (zelené)
  • 2 - 4 paradajky
  • šťava z ½ citróna
  • 2 PL oleja

Postup

Kuracie prsia naklepeme a posypeme korením na grilovanie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a uložíme na alobal. Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a rovnomerne rozložíme na mäso. Nakoniec na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájanú cibuľu, papriku, paradajky a pokvapkáme olejom. Alobal dobre utesníme a pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri teplote 175°C asi 45 minút.