Ovsená kaša s čokoládou a kokosom
Vitamíny sú prezentované skupinou vitamínov B (B1, B2, B3, B6), vitamínom E a K. Ďalej je to kyselina pantoténová i listová. Minerálne látky sú zastúpené vápnikom, sodíkom, fosforom, železom, draslíkom, meďou, mangánom, horčíkom i zinkom. Ovsené vločky sú vhodné pri redukcii hmotnosti, naštartujú metabolizmus, ale tiež pomáhajú znižovať cholesterol, podporujú srdcovocievny systém, znižujú vysoký krvný tlak a zabraňujú vzniku osteoporózy. Použiť ich môžete ako základ jedla, ale aj ako prídavok do iných jedál - polievok, koláčov, placiek a pod.
Čo budeme potrebovať?
- 4 šálky ovsených vločiek
- 4 šálky mlieka
- 1 ČL mletej škorice
- 4 PL strúhaného kokosu
- 100 g kvalitnej čokolády
- 1 PL medu
- ovocie podľa chuti /sezóny
Postup
Ovsené vločky prelejeme vriacim mliekom, do ktorého sme pridali mletú škoricu a necháme ich napučať. Do zmesi pridáme nastrúhanú čokoládu, nakrájané ovocie podľa chuti (mandarínka, jablko, hruška, avokádo), osladíme medom. Všetko dobre premiešame a servírujeme posypané strúhaným kokosom. Ľahké jedlo vhodné na raňajky, desiatu, prípadne na olovrant.