Ovsená kaša s čokoládou a kokosom

Ovsené vločky sú potravinou, ktorú by ste vo svojich jedálničkoch rozhodne nemali vynechávať. Obsahujú totiž množstvo zdraviu prospešných látok. Bielkoviny, sacharidy, tuk, vlákninu...

Vitamíny sú prezentované skupinou vitamínov B (B1, B2, B3, B6), vitamínom E a K. Ďalej je to kyselina pantoténová i listová. Minerálne látky sú zastúpené vápnikom, sodíkom, fosforom, železom, draslíkom, meďou, mangánom, horčíkom i zinkom. Ovsené vločky sú vhodné pri redukcii hmotnosti, naštartujú metabolizmus, ale tiež pomáhajú znižovať cholesterol, podporujú srdcovocievny systém, znižujú vysoký krvný tlak a zabraňujú vzniku osteoporózy. Použiť ich môžete ako základ jedla, ale aj ako prídavok do iných jedál - polievok, koláčov, placiek a pod.

Čo budeme potrebovať?

  • 4 šálky ovsených vločiek
  • 4 šálky mlieka
  • 1 ČL mletej škorice
  • 4 PL strúhaného kokosu
  • 100 g kvalitnej čokolády
  • 1 PL medu
  • ovocie podľa chuti /sezóny

Postup

Ovsené vločky prelejeme vriacim mliekom, do ktorého sme pridali mletú škoricu a necháme ich napučať. Do zmesi pridáme nastrúhanú čokoládu, nakrájané ovocie podľa chuti (mandarínka, jablko, hruška, avokádo), osladíme medom. Všetko dobre premiešame a servírujeme posypané strúhaným kokosom. Ľahké jedlo vhodné na raňajky, desiatu, prípadne na olovrant.